• Memorix Maior is een online collectieregistratiesysteem
  • Speciaal ingericht voor Brabantse erfgoedinstellingen.
  • Je ontvangt uitgebreide ondersteuning van Team Brabant Cloud.
  • Iedere gebruiker krijgt een eigen account voor de omgeving van jouw organisatie.

Wat is Memorix Maior?

Voor alle erfgoedinstellingen die hun data op een professionele en uniforme wijze digitaal willen beheren en ontsluiten biedt Brabant Cloud het collectiegregistratiesysteem Memorix Maior aan. Memorix Maior is ontwikkeld door Picturae en aangepast voor Brabantse collectiebeherende instellingen.

Wat heb ik nodig om met Memorix Maior te werken?

Om met Memorix Maior te werken heb je enkel een webbrowser en nodig met internettoegang. Er is geen installatie van het programma op een lokale computer vereist, waardoor je dus op alle apparaten je bestanden en beschrijvingen kunt raadplegen.

Wat kan ik vastleggen?

Met dit systeem leg je verschillende soorten bestanden vast met de bijbehorende metadata. In het DAM (digital asset management, ofwel bestandsbeheer) leg je alle digitale bestanden vast. Het kan dan gaan om:

• Foto's
  • Scans
  • PDF's
  • Video's
  • Audiobestanden

De informatie over deze digitale bestanden leg je vast in het Collectiebeheer. Hier krijgt elk item een eigen record waar je de data gestructureerd vast legt. De soorten records die je kunt aanmaken worden onderverdeeld in entiteiten met elk een eigen formulier. Het gaat dan om:

• Beeldmateriaal
  • Audiobestanden
  • Videobestanden
  • Objecten
  • Publicaties
  • Documenten
  • Bidprentjes.

Wie heeft er toegang?

Ieder gebruiker krijgt een eigen gebruikersaccount met een eigen rol. Deze kun je zelf aanmaken. Je kunt zoveel gebruikers aanmaken als je zelf wil.

Waar kan ik hulp krijgen als iets niet lukt?

Om het werken met Memorix Maior zo eenvoudig mogelijk te maken biedt Team Brabant Cloud uitgebreide ondersteuning. Mocht je vragen hebben kun je de antwoorden vinden in de helpteksten op deze website of deze stellen aan onze helpdesk. Je kunt ook langskomen op een van onze inloopdagen.