• Het uploaden van bestanden naar het DAM kan op verschillende manieren.
  • Vanuit het DAM kun je records aanmaken voor deze bestanden.

Individuele bestanden uploaden in het DAM

In het DAM van Memorix Maior is het mogelijk om zowel individuele bestanden als meerdere bestanden te uploaden. Individuele bestanden kun je eenvoudig uploaden via de upload-knop. Het uploaden van individuele bestanden kan op twee manieren. Zo kun je bestanden van je computer naar het uploadvenster slepen of je kunt bestanden selecteren en toevoegen via de knop Open. De bestanden worden hierna direct geüpload in de geselecteerde map in het DAM.

Meerdere bestanden tegelijk uploaden in het DAM

Met de knop "Upload mappen en bestand(en)" kun je meerdere bestanden tegelijk uploaden naar het DAM. Wanneer je op deze knop klikt, kom je uit in een uploadvenster. Met deze uploader kan je middels het uploaden van een zip-bestand waarin de map(pen) zitten, worden geüpload naar een gekozen map in het DAM. De aanwezige mappenstructuur en de bestanden in het zipfile zullen worden toegevoegd aan het DAM.

Let op: het uploaden van bestanden in het DAM in de trainingsomgeving is niet mogelijk.
Om in de trainingsomgeving te werken met nieuwe foto's moet je eerst een verse trainingsomgeving (kopie) van jullie database maken. Zie hiervoor de handleiding 'Hoe maak ik een trainingsomgeving aan?'.