• Met de Instant Website kun je je collectie toegankelijk maken op je eigen website.
  • Is speciaal gemaakt voor de deelnemers van Brabant Cloud.
  • Is gebaseerd op open internetstandaarden.
  • Beschikt over uitgebreide configuratiemogelijkheden.
  • De opmaak is volledig aanpasbaar, bijvoorbeeld volgens je eigen huisstijl.
  • Is ook beschikbaar als Wordpress plugin.
  • Team Brabant Cloud biedt ondersteuning bij de initiële configuratie.
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor de implementatie.
  • Instant Website v1.10.5 en Wordpress plugin v1.2.5 zijn de meest recente versies.

Wat is een Instant Website?

Wil je je eigen collectie toegankelijk maken op je eigen website? Dan kun je gebruikmaken van een Instant Website. Een Instant Website is een eenvoudige manier om je informatie zichtbaar te maken aan iedereen die geïnteresseerd is in jouw  erfgoed.

Het maken van een website voor het tonen van je collectie kan een hele opgave zijn. Zo heb je een ontwikkelaar nodig om de website te bouwen en een systeem om de website te onderhouden. Een Instant Website vergemakkelijkt dit. Een Instant Website is kant-en-klaar: je hoeft het enkel op je eigen websiteomgeving te zetten en je collectie staat online. Daarbij is je collectie altijd actueel: een Instant Website gebruikt de collectiebeschrijvingen die je in Brabant Cloud onderhoudt, bijvoorbeeld met Memorix Maior. Je hebt dus geen apart systeem nodig om de collectie op je website te beheren. De Instant Website maakt rechtstreeks gebruik van de Brabant Cloud API.

De Instant Website is gebaseerd op open internetstandaarden (HTML, CSS en JavaScript). Dit zorgt ervoor dat een Instant Website op elke website geïmplementeerd kan worden, ongeacht van welk contentmanagementsysteem (CMS) gebruik wordt gemaakt.

Wie kan gebruikmaken van de Instant Website?

De Instant Website is speciaal gemaakt voor de deelnemers van Brabant Cloud. Deelnemers kunnen vrij gebruikmaken van een Instant Website.

Er zijn twee varianten van de Instant Website welke identiek zijn qua functionaliteiten:

• De reguliere Instant Website
    Deze versie kan op elke website geïmplementeerd worden en is onafhankelijk van het gebruikte contentmanagementsysteem.
  • Instant Website Wordpress plugin
    Maak gebruik van deze versie als je voor je website gebruikt maakt van een Wordpress-omgeving.

Hoe kom ik aan een Instant Website?

Neem contact op met Team Brabant Cloud via helpdesk@brabantcloud.nl als je gebruikt wilt maken van een Instant Website. Er volgt een online meeting waarin Team Brabant Cloud alle wensen met betrekking tot het presenteren van je collectie in kaart brengt. Op basis van deze wensen zal een configuratie op maat worden gemaakt. Alle benodigde bestanden van de Instant Website zullen vervolgens toegestuurd worden. Je kunt daarna zelf aan de slag met de implementatie van de Instant Website.

Meer weten?

Op de Brabant Cloud website is meer informatie te vinden over de Instant Website. Zo is er de pagina Presenteren van je collectie met een Instant Website, een pagina met algemene informatie over Instant Website v1.10, het blogartikel Instant Website v1.10 nu beschikbaar met een top 10 lijstje met de grootste en meest opvallende wijzigingen en tenslotte het blogartikel Instant Website v1.10, een jaar later…

Niet gevonden wat je zocht? Neem dan contact op met Team Brabant Cloud via helpdesk@brabantcloud.nl.