• Een nieuwe gebruiker oefent met deze simpele stappen de verschillende mogelijkheden van Memorix Maior.
  • Oefen bij voorkeur in een trainingsomgeving.
  • Kies of je wil oefenen met foto's of objecten

Oefenen in een veilige omgeving.

Bij voorkeur laat je nieuwe gebruikers oefenen in een trainingsomgeving. Bij het aanmaken van een trainingsomgeving maak je een kopie van je echte omgeving. Je hebt hier dus beschikking over de echte data van jouw instelling. De kopie staat volledig los van de originele data dus je oefent zonder zorgen. Om er zeker van te zijn dat een nieuwe gebruiker de trainingsomgeving gebruikt kun je ervoor kiezen deze enkel een trainingsaccount te geven. Zie hiervoor de pagina Trainingsomgeving Brabant Cloud.

Bekend raken met Memorix Maior.

In Werkboek training 1 leer je de inrichting van Memorix Maior kennen en ontdek je de verschillende mogelijkheden van het invoeren van records. Verschillende soorten velden vragen namelijk om verschillende soorten data. De onderwerpen die behandeld worden in Werkboek training 1 zijn:

• Mappen in het DAM.
  • Bestanden uploaden naar het DAM.
  • Aanmaken van nieuwe records.
  • Invullen van records.

Wanneer je oefent in een trainingsomgeving is het niet mogelijk om te oefenen met het uploaden van bestanden van data. Dit kan alleen in de originele omgeving van Memorix Maior.

Andere mogelijkheden in Memorix Maior.

In Werkboek training 2 ontdek je de mogelijkheden voor het werken met je collectie in Memorix Maior. Zo leer je je records makkelijker te beheren en geavanceerdere manieren van uploaden en koppelen.

De onderwerpen die  behandeld worden zijn:

• Zoeken en sorteren in Memorix Maior.
  • Werken met selecties.
  • Koppelen en uploaden.
  • Beheerders-acties.

De beheerders-acties zijn alleen te oefenen door gebruikers met de Beheerders-rol

Oefenen met foto's of objecten.

Omdat verschillende entiteiten verschillende velden bevatten hebben we zowel een werkboek voor het werken met de entiteit Beeldmateriaal als voor het werken met de entiteit Objecten. Je kunt dus zelf kiezen welke werkboeken je wil gebruiken voor jouw vrijwilligers.