• Een beheerder kan rechten toekennen in het Gebruikersbeheer.
  • Met het toekennen van rechten geef je toestemming voor het benaderen van bepaalde gegevens en het uitvoeren van bepaalde handelingen.
  • Je kunt rechten toekennen aan een rol of een individuele gebruiker.

Wie kan rechten toekennen of intrekken?

Alleen een beheerder kan rechten in Memorix Maior toekennen of intrekken. Dit doe je in het Gebruikersbeheer onder het tabblad Rechten

Voor wie wil je rechten toekennen?

Je kunt rechten toekennen voor een volledige rol of voor een individuele gebruiker. Wanneer je rechten toekent voor een rol betekent dat dat de rechten val alle gebruikers met die rol gewijzigd worden. Wanneer je de rechten van een individuele gebruiker wijzigt zullen deze wijzigingen de rolrechten van de gebruiker overschrijven.

Waarvoor kan ik rechten toekennen?

Er zijn verschillende onderdelen waarvoor een gebruiker rechten kan hebben. Een deel van de rechten wordt toegekend bij het aanmaken van nieuwe rollen. Het gaat dan bijvoorbeeld om toegang tot het DAM, het Collectiebeheer of het Gebruikersbeheer. Onder het tabblad Rechten geef je specifiekere rechten aan. Je kunt rechten toekennen voor:

• Voor welke entiteiten wil je rechten toekennen en wat zijn de autorisaties bij deze entiteiten?
  • Voor welke selecties wil je rechten toekennen en wat zijn de autorisaties bij deze selecties?
  • Voor welke formulieren wil je rechten toekennen? Je kunt hier enkel volledige toegang geven.

DAM rechten kun je niet toekennen in het tabblad Rechten, dat doe je in het tabblad Rollen.

Welke rechten kan ik geven of inhouden?

Bij het toekennen van entiteitrechten en selectierechten kun je een gebruiker de volgende rechten geven of inhouden:

• Aanmaken (De houder van deze rechten mag records aanmaken binnen de selectie of entiteit)
  • Bijwerken (De houder van deze rechten mag bestaande records bewerken binnen de selectie of entiteit)
  • Verwijderen (De houder van deze rechten mag records verwijderen binnen de selectie of entiteit)
  • Bulkinvoer (De houder van deze rechten mag records in bulk wijzigen binnen de selectie of entiteit)
  • Zichtbaar( De houder van deze rechten mag de selectie of entiteit bekijken
  • Modify assets (De houder van deze rechten mag bestanden aanmaken binnen de selectie of entiteit)
  • Download assets (De houder van deze rechten mag bestanden downloaden binnen de selectie of entiteit)
  • Exporting (De houder van deze rechten mag records downloaden vanuit deze selectie of entiteit)