Samenvatting

    •    In het Collectiebeheer beheer je alle records die je in Memorix Maior hebt aangemaakt.

    •    In Records kun je gegevens vastleggen van objecten.

    •    De Records worden onderverdeeld in verschillende Entiteiten.

    •    Een grote groep records kan in één keer worden aangepast met de Bulkinvoer opties.


Wat is het Collectiebeheer?

In het Collectiebeheer beheer je alle records die je in Memorix Maior hebt aangemaakt. In deze Records leg je de gegevens vast over je objecten. Door alle gegevens hier secuur vast te leggen kun je je collectie ook beter doorzoeken.


Collecties onderbrengen in verzamelingen

De collecties in Memorix Maior worden ondergebracht in zogenaamde Verzamelingen. In onze versie van Memorix Maior vind je de Verzamelingen Beeldmateriaal, Audio & Video, Objecten, Bibliotheek, Documenten, Genealogie en Personen en Instellingen. 


Wat zijn Entiteiten?

Binnen de verschillende Verzamelingen worden gegevens gebundeld in Entiteiten. Elke Entiteit heeft een eigen formulier. Zo kun je bij video's andere soorten informatie vastleggen dan bij bidprentjes of foto's. De Entiteiten binnen onze versie van Memorix Maior zijn Beeldmateriaal, Audio, Video, Objecten, Bibliotheek, Documenten, Bidprentjes en Personen en Instellingen.


Wat is er mogelijk binnen de entiteiten

Per Entiteit kun je je Records bekijken, aanvullen en doorzoeken. Dit kan per Record, maar het is ook mogelijk om een grote groep Records in een keer te bewerken met de Bulkinvoer opties. Daarnaast is het hier ook mogelijk om Records onder te brengen in Selecties en om informatie te exporteren en importeren.