Samenvatting

•    Een bestand kan gekoppeld worden aan een record. Op deze manier leg je overzichtelijk informatie vast van dit gekoppelde bestand.

•    Er zijn drie verschillende manieren om een bestand aan een record te koppelen.


Wat zijn Records?

In het Collectiebeheer beheer je je records. In deze records leg je alle informatie vast over een gekoppelde bestand. Dit doe je in gescheiden velden, waardoor de data netjes gestructureerd wordt opgeslagen. De velden die je in een record kunt beschrijven zijn per entiteit verschillend.


Drie mogelijke manieren om records te koppelen

Er zijn drie mogelijkheden om bestanden aan records te koppelen: Ten eerste kun je in DAM een nieuw record voor één bestand aanmaken. Ten tweede kun je in DAM via bulkinvoer in één keer voor meerdere bestanden records aanmaken. Tot slot kun je in Collectiebeheer een bestand koppelen aan een al bestaand record.


Een bestand toevoegen met DirectUpload

Wanneer je een enkel nieuw bestand aan Memorix Maior wil toevoegen, werkt het vaak beter om dit te doen vanuit het Collectiebeheer. Op die manier hoef je deze niet eerst in het DAM te zetten en daarna te koppelen, maar wordt het bestand direct aan het record gekoppeld.