• Alleen een beheerder kan een trainingsomgeving aanmaken in Memorix Maior.
  • In de trainingsomgeving kun je alles oefenen met je eigen database, zonder dat dit effect heeft op de database.
  • Digitale bestanden kunnen niet in de trainingsomgeving worden geüpload.

Wat is een trainingsomgeving?

Een trainingsomgeving is een kopie van je Memorix Maior omgeving. Dit is een afzonderlijke omgeving waarin je kunt oefenen met bepaalde handelingen, zonder dat je het risico loopt je metadata of bestanden per ongeluk te verwijderen.

Waar is de trainingsomgeving voor bedoeld?

De trainingsomgeving in Memorix Maior is echt bedoeld om in te oefenen. Het is dan ook niet de bedoeling om hier gegevens in op te slaan die je wilt bewaren. Zo kan je trainingsomgeving verwijderd worden als er een update of onderhoud is geweest op de server. Gegevens in de trainingsomgeving zullen dan niet meer beschikbaar zijn. Een trainingsomgeving is er dus alleen om te testen.

Trainingsomgeving voor nieuwe vrijwilligers

Geef vrijwilligers, die voor het eerst gaan werken in Memorix Maior, eerst alleen een trainingsgebruikersnaam en wachtwoord (dus trainbeheer01 etc.) en nog geen eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Dan weet je zeker dat ze alleen in de trainomgeving kunnen inloggen. Op deze manier kunnen er bijvoorbeeld geen records definitief gewijzigd of verwijderd worden. Wanneer ze dan voldoende geoefend zijn, maak je voor hen een eigen gebruikersnaam en wachtwoord aan.