Samenvatting:

•    In records leg je informatie vast over het gekoppelde bestand.

•    Records zijn gekoppeld aan een bestand in het DAM.

Bestanden in het DAM

In het DAM van Memorix Maior is het mogelijk om zowel individuele bestanden als meerdere bestanden te uploaden vanaf je computer. Individuele bestanden kun je eenvoudig uploaden via de upload-knop.

Records in Collectiebeheer

In het Collectiebeheer beheer je je records. In deze records leg je alle informatie vast over een gekoppelde bestand. Dit doe je in gescheiden velden, waardoor de data netjes gestructureerd wordt opgeslagen. De velden die je in een record kunt beschrijven zijn per entiteit verschillend.

Het koppelen van bestanden aan records

Om je bestanden van informatie te voorzien koppel je records aan je bestanden. De velden die je in een record kunt beschrijven zijn per entiteit verschillend. Er zijn vier verschillende methoden om een record aan een bestand te koppelen:

1. In DAM een nieuw record voor één bestand aanmaken.
  2. In DAM via bulkinvoer  in één keer voor meerdere bestanden records aanmaken.
  3. In Collectiebeheer een bestand koppelen aan een al bestaand record.
  4. In Collectiebeheer via de knop koppel assets in één keer voor meerdere bestanden aan bestaande records koppelen.