• Bestanden of mappen in het DAM worden eerst naar de prullenbak verplaatst en kunnen daarna definitief worden verwijderd.

De prullenbak van het DAM leegmaken

Wanneer je bezig bent met Memorix Maior, dan kan het wel eens gebeuren dat er per ongeluk bestanden, records of mappen zijn aangemaakt die eigenlijk niet nodig zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dubbele records of een foutief aangemaakt bestand. In de tekst 'bestanden verwijderen' is er uitgelegd hoe je bestanden kunt verwijderen. Wanneer je bestanden hebt verwijderd dan komen deze terecht in de prullenbakn van het DAM. Om een bestand definitief te verwidjeren zal je deze prullenbak handmatig leeg moeten maken.

Waarom zou je de prullenbak van het DAM leegmaken?

Het definitief leegmaken van de prullenbak van het DAM klinkt misschien een beetje spannend, want wat nou als er toevallig iets in staat dat niet zomaar verwijdert mag worden? Ten eerste hoef je hier niet bang voor te zijn. Zo krijg je meerdere malen de vraag of je het bestand wel echt wilt verwijderen. Het grote voordeel van de prullenbak leegmaken is het besparen van data. Door onnodige/overbodige bestanden te verwijderen komt er dataopslag vrij.

Hoe maak ik de prullenbak van het DAM leeg?

Wanneer je bestanden hebt verwijdert uit het DAM dan komen deze terecht in de prullenbak. De prullenbak is een aparte tab binnen het DAM. Hier vind je de verwijderde bestanden. Om bestanden definitief uit de prullenbak te verwijderen ga je naar de tab 'Prullenbak' en selecteer je vervolgens de bestanden die hier in staat. Druk op de prullenbak en bevestig dat je deze bestanden definitief wilt verwijderen. Na deze stap is je prullenbak definitief leeg.