• Een beheerder kan een nieuwe gebruiker aanmaken in Memorix Maior.
  • Een nieuwe gebruiker krijgt daarmee een eigen account voor de omgeving van jouw organsatie
  • Een account bestaat uit een inlognaam, wachtwoord, e-mailadres en een rol.

Wat is een gebruikersaccount?

Memorix Maior biedt een beheerder de mogelijkheid om een nieuwe gebruiker aan te maken. Wanneer je een nieuwe gebruiker aanmaakt dan krijgen zij een eigen account. Een account bestaat uit:

• Een inlognaam
  • Een wachtwoord
  • Een e-mailadres
  • Een rol

Met het aanmaken van een account krijgt een nieuwe gebruiker toegang tot de Memorix Maior omgeving van jouw instelling of organisatie.

Hoe maak ik een nieuwe gebruiker?

Wanneer er een nieuwe gebruiker aangemaakt moet worden, dan is een beheerder verantwoordelijk voor de gegevens. De beheerder maakt een inlognaam en wachtwoord aan, vult het e-mailadres in en wijst de nieuwe gebruiker een rol toe. Dit gebeurt allemaal onder de knop Gebruikersbeheer in Memorix Maior. De gegevens die door de beheerder zijn ingevuld kan de gebruiker zelf aanpassen, met uitzondering van de rol.

Welke gebruiker heeft welke rechten?

Voordat de beheerder een gebruiker aanmaakt, dient te worden nagedacht over de rol die de gebruiker in Memorix Maior zal gaan vervullen.

• Is het iemand die alles mag?
  • Mag de gebruiker bestanden uploaden in het systeem?
  • Mag de gebruiker records bewerken of verwijderen?

Rollen bepalen tot welke onderdelen van jouw collectie een gebruiker toegang heeft. Aan de hand van een meervoudige keuzelijst, bij het aanmaken van een nieuwe gebruiker, bepaalt de beheerder welke rol een gebruiker vervult binnen Memorix Maior. Je kunt meerdere rollen selecteren of zelf een rol toevoegen.