• Je kunt kolommen sorteren op volgorde.
  • Memorix Maior onthoudt je sortering.
  • De eerste gestelde sortering, wordt als eerste uitgevoerd.

Sorteren van records.

Een lijst met resultaten kan erg lang zijn. Het is mogelijk om je records te sorteren op de kolommen die getoond worden in de resultaatweergave. Dit doe je door op de titel van de kolom te klikken. Je kunt kolommen oplopend en aflopend sorteren

Voorkeurssortering.

Wanneer je sortering niet werkt, is er waarschijnlijk nog een andere kolom gesorteerd. Wanneer je een sortering hebt ingesteld kun je dat zien aan het zwarte pijltje bovenaan in de kolom. De kolom waarbij als eerste een sortering is ingesteld, wordt als eerste gesorteerd. Wanneer een tweede kolom ook gesorteerd wordt, geldt deze eerst de eerste sortering, en daarbinnen pas de tweede sortering.

Het helpt om alle sorteringen ongedaan te maken en daarna de nieuwe sortering in te stellen. Hiervoor selecteer je de gesorteerde kolommen en klik je op Ongesorteerd.