• Een verkeerd bestand, bijvoorbeeld een gedraaide foto, kan niet binnen Memorix Maior worden aangepast.
  • Om een bestand te wijzigen moet je het downloaden, aanpassen en opnieuw uploaden.

Gedraaide foto's in Memorix Maior

Wanneer je foto's in Memorix Maior gedraaid zijn, komt dit waarschijnlijk door de manier waarop ze gemaakt zijn. Een camera of scanapparaat heeft een basisrichting. Wanneer een andere richting wordt gebruikt geeft het apparaat deze informatie mee in het bestand. Memorix Maior hanteert alleen de basisrichting. Wanneer een camera dus gekanteld is op het moment dat een foto wordt gemaakt, wordt de foto op zijn kant getoond in Memorix Maior omdat de basisrichting niet gehanteerd is.

Een nieuw bestand creëeren.

Wanneer een bestand gedraaid in Memorix Maior staat, is dit niet binnen Memorix Maior op te lossen. Om het bestand te wijzigen moet je het downloaden, aanpassen en opnieuw uploaden. Door de foto te bewerken in een fotobewerkingsprogramma maak je een nieuw bestand, met een nieuwe basisrichting. Deze richting wordt door Memorix Maior gehanteerd, waardoor het nieuwe bestand wel juist getoond wordt. In de onderstaande helptekst wordt dit stap voor stap uitgelegd.